Ķiršu un mannas sacepums
Labi garšo gan ar pienu, gan vaniļas mērci.
Sastāvdaļas
- 500 g ķiršu
- 200 g mannas
- 1 l piena
- 75 g cukura
- 50 g mīksta sviesta
- 5 olas
- 1 citrona miziņas
- 1 tējk. malta kanēļa
- šķipsniņa sāls
- sviests un manna veidnei
Pagatavošana
- Pienu ar šķipsniņu sāls uzvāri. Iesijā mannu un uz lēnas uguns maisot vāri pāris minūtes. Noņem no uguns un atdzesē.
- Ķiršiem izņem kauliņus.
- Sviestu ar cukuru saputo gaišās putās un pieber kanēli.
- Olu dzeltenumus atdali no baltumiem. Dzeltenumus kopā ar saputoto sviestu iemaisi mannas biezputrā.
- Olu baltumus saputo stingrās putās un arī iecilā mannā. Iemaisi ķiršus.
- Pildi ar sviestu ieziestā un ar mannu izkaisītā veidnē.
- Liec 200 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 30–40 minūtes.