Biezpiena deserts ar ķiršu mērci
Viegls un maigs deserts no biezpiena, variācijā bez klasiskā ķīseļa. Recepti piedāvā Eva, divu dēlu mamma no Liepājas, kurai darbošanās virtuvē ir aizraušanās.
4 – 6 porcijām nepieciešams:
- 150 g biezpiena (der gan vājpiena, gan pilnpiena)
- 90 g cukura
- 40 g kokosriekstu skaidiņas
- 200 ml saldais krējums
Mērcei:
- 400 g saldētu ķiršu
- 200 ml ūdens
- 4 ēdamkarotes želejas cukura.
Pagatavošana
- Ķiršus kopā ar ūdeni uzkarsē katliņā. Kad tie ir dažas minūtes pavārījušies, tos saspaida vai nedaudz sablendē.
- Pieber klāt želejas cukuru, vārot maisa, līdz cukurs izkusis. Ja mājās nav želejas cukurs, to var iebiezināt arī ar kartupeļu cieti, tad noteikti pie ķiršu vārīšanas jāpievieno klāt cukurs.
- Mērci atdzesē. Šis deserts arī ļoti gards, ja ķiršu mērces vietā izmanto blendētas zemenes.
- Sagatavo krēmu – ja biezpiens graudains, to saspaida ar dakšiņu.
- Liek visas sastāvdaļas bļodā un saputo līdz masa stingra. Krēmu atdzesē ledusskapī.