Biezpiena deserts ar ķiršu mērci

Viegls un maigs deserts no biezpiena, variācijā bez klasiskā ķīseļa. Recepti piedāvā Eva, divu dēlu mamma no Liepājas, kurai darbošanās virtuvē ir aizraušanās.
Viegls un samērā veselīgs kārums!

FOTO: Publicitātes foto

Viegls un samērā veselīgs kārums!

4 – 6 porcijām nepieciešams:

  • 150 g biezpiena (der gan vājpiena, gan pilnpiena)
  • 90 g cukura
  • 40 g kokosriekstu skaidiņas
  • 200 ml saldais krējums

 

Mērcei:

  • 400 g saldētu ķiršu
  • 200 ml ūdens
  • 4 ēdamkarotes želejas cukura.
Reklāma
Reklāma

 

Pagatavošana

  1. Ķiršus kopā ar ūdeni uzkarsē katliņā. Kad tie ir dažas minūtes pavārījušies, tos saspaida vai nedaudz sablendē.
  2. Pieber klāt želejas cukuru, vārot maisa, līdz cukurs izkusis. Ja mājās nav želejas cukurs, to var iebiezināt arī ar kartupeļu cieti, tad noteikti pie ķiršu vārīšanas jāpievieno klāt cukurs.
  3. Mērci atdzesē. Šis deserts arī ļoti gards, ja ķiršu mērces vietā izmanto blendētas zemenes.
  4. Sagatavo krēmu – ja biezpiens graudains, to saspaida ar dakšiņu.
  5. Liek visas sastāvdaļas bļodā un saputo līdz masa stingra. Krēmu atdzesē ledusskapī.

Saistītie raksti