Burkānu kūka ar vaniļas krēmu
Pagatavot restorāna cienīgu maltīti pa spēkam ir daudziem, un tas ne vienmēr ir sarežģīts un laikietilpīgs process. Izmēģini šefpavāra Māra Jansona un TikTok satura veidotājas Airitas Kodorānes jeb Airitatas gatavoto burkānkūku!
Porcijas: 6 personām
Sastāvdaļas:
- 140 ml augu eļļa
- 150 g cukurs
- 2 olas
- 75 g rieksti ( mandeļu skaidiņas vai smalcināti valrieksti)
- 75 g rozīnes
- 175 g burkāni (sarīvēti uz rupjās rīves)
- 125 g milti
- 1 tējk. cepamais pulveris
- 1 tējk. soda
- ½ tējk. sāls
- ½ tējk. kanēlis
- Šķipsniņa muskatrieksts
Pagatavošanas gaita:
- Vienā bļodā sajauc olas cukuru un eļļu, kārtīgi samaisa;
- Otrā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas – miltus, sāli, kanēli, muskatriekstu, cepamo pulveri;
- Sodu liek ēdamkarotē un uzpilina mazliet citronu sulu, lai izreaģē, izburbuļo. Pievieno olu masai.
- Trešajā bļodā sajauc rīvētos burkānus, rozīnes, riekstus.
- Lielā traukā liek kopā visas sastāvdaļas, sajauc un labi izmaisa.
- Lej mīklu uz cepamā papīra cepamajā formā, aptuveni 2cm biezumā un cep uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 40 minūtes. Kamēr kūka cepas, pagatavo krēmu.
Sastāvdaļas krēmam:
- 200 g krēmsiers
- 150 ml saldais krējums
- 120 g pūdercukurs
- 1 tējk. vaniļas cukurs
Pagatavošana:
- Ar mikseri saputo saldo krējumu, pūdercukuru un vaniļas cukuru, masai pievieno un iemaisa krēmsieru.
- Kad kūka atdzisusi, pārgriež to uz pusēm un pa vidu iesmērē krēmsieru. Atlikušo krēmsieru atstāj dekorēšanai.
- Kūku dekorē ar apelsīna miziņām un riekstiem vai sevis izvēlētu dekoru. Ļauj ievilkties un pēc brīža pasniedz.