Šokolādes "Panna cotta"
Viens no iecienītākajiem itāļu desertiem ir Panna cotta. Ļoti vienkārši pagatavojams, izmantojot sastāvdaļas, kas noteikti atradīsies, ja ne katras mājas ledusskapī, tad piemājas mazajā veikalā noteikti. Lai arī klasiskajā versijā Panna cotta sastāv no saldā krējuma, piena, cukura un želatīna, šeit recepte, kas papildināta ar kausētu šokolādi.
Klasiskais deserts neierastā veidā! Šokolādes Panna cotta recepti piedāvā Eva, divu dēlu mamma no Liepājas, kurai darbošanās virtuvē ir aizraušanās.
4 porcijām nepieciešams:
- 200 ml saldā krējuma,
- 200 ml piena,
- 3 ēdamkarotes cukura,
- 10 g želatīna,
- 25 g auksta ūdens,
- 80 g tumšās šokolādes.
Pagatavošana
- Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni.
- Katliņā uz nelielas uguns uzsilda saldo krējumu, pienu un cukuru. Ik pa laikam apmaisa.
- Kamēr šķidrums silst, karsta ūdens peldē izkausē šokolādi. Kad ap katliņa malām parādās pirmie burbulīši, piena un saladā krējuma masai pielej klāt izkausēto šokolādi un ar putojamo slotiņu aši samaisa, līdz masa viendabīga.
- Izkausē karsta ūdens peldē uzbriedināto želatīnu un arī iemaisa piena–saladā krējuma masā. Iegūto saldo masu salej stikla trauciņos un liek ledusskapī.
- Kad deserts ir sastindzis, to izrotā ar svaigām ogām, ievārījumu. Parasti pietiek ap 4 stundām. Viss atkarīgs no tā, cik daudz trauciņā sapildīts.