TOP 3 ķīseļa receptes no bērnības

Garšīgs deserts, kas atgādina bērnību – ķīselis. Piedāvājam izmēģināt 3 gardas receptes– ķīselis no saldētām ogām, kakao ķīselis un rīsu mākoņi ar dzērveņu ķīseli.
Garšīgs deserts, kas atgādina bērnību

FOTO: Shutterstock.com

Garšīgs deserts, kas atgādina bērnību

Ķīselis no saldētām ogām

 

 

Sastāvdaļas:

  • saldētas zemenes, ķirši, brūklenes, upenes
  • kartupeļu ciete
  • cukurs
  • saldais krējums
  • vaniļas cukurs
  • piens

 

Gatavošana:

  1. Katliņā ielej ūdeni, tajā saber saldētās ogas, cik vēlās.
  2. Kad katliņš ir uzvārījies un ogas ir pavārījušās, pievieno cukuru.
  3. Nedaudz pavāra un tajā iemaisa aukstā ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti.
  4. Kartupeļu cieti liek tik daudz, lai ķīselis būtu biezs.
  5. Atdzisušu ķīseli pasniedz ar pienu vai saputotu saldo krējumu, kam pievienots cukurs un vaniļas cukurs.

 

Recepte: Agita Gabrāne

 

Kakao ķīselis

 

Visu labāko saldēdienu gatavošana patiesībā ir vienkārša! Tā tas ir arī ar kakao ķīseli.

 

Sastāvdaļas:

Reklāma
Reklāma
  • 1 litrs piena ķīselim un piens pasniegšanai
  • kakao 4 ēd.k.
  • kartupeļu ciete 3 ēd.k.
  • cukurs

 

Gatavošana:

  1. Lej katliņā pienu un nedaudz atstāj, lai atsevišķi var izšķīdināt kakao un kartupeļu cieti. Tā kā izmantoju lauku pienu, kas ir ļoti trekns, tad, gatavojot šo ķīseli, jaucu to ar ūdeni – pusi uz pusi.
  2. Liek vārīties pienu, pieliek cukuru (cik saldu vēlas), tad ņem 4 ēd.k. kakao un  sajauc ar atlikto pienu, lai nav kunkuļu. Tad ielej siltajā pienā un uzvāra.
  3. Pēc tam pievieno 3 ēd.k. kartupeļu cietes, kas iepriekš zšķīdināta ūdenī vai pienā. Pagaida, lai uzmet burbuli un pārlej citā traukā, lai atdziest.
  4. Saldēdienu pasniedz ar pienu.

 

Rīsu mākoņi ar dzērveņu ķīseli

 

Bērnības saldēdienu klasika.

 

Sastāvdaļas:

  • ūdens 1l
  • kartupeļu ciete  1 ēd.k.
  • vaniļas cukurs
  • svaigas dzērvenes 300g
  • cukurs pēc garšas
  • rīsi  200g
  • saldais krejums  200ml

 

Gatavošana:

Rīsu mākoņi

  1. Izvāra rīsus un atdzesē.
  2. Sakuļ putukrējumu ar cukuru un vaniļas cukuru. Putukrējumā iecilā rīsus.

Ķīselis 

  1. Dzērvenes samaļ blenderī un liek vārošā ūdenī.
  2. Nedaudz pavāra un pievieno cukuru pēc garšas.
  3. Ēdamkaroti (vai nedaudz vairāk, atkarībā no tā, cik biezu ķīseli vēlas) kartupeļu cietes sajauc ar ūdeni, maisot pievieno ķīselim.

Saistītie raksti