Vieglā un gaisīgā rabarberu kūka "Sapnis"

Šo vienreizējo un gaisīgo kūku pirmo reizi ēdu kā ābolu kūku "Sapnis", taču rabarberu sezonā, kāpēc gan neizmantot rabarberus? Un tā mana ģimene mielojas ar rabarberu "Sapni". Kūka ir tikpat viegla, garšīga un mutē kūstoša kā ar āboliem, ja ne vēl labāka.
Šī ir kūka, ko noteikti jāizmēģina rabarberu laikā!

FOTO: no personīgā arhīva

Šī ir kūka, ko noteikti jāizmēģina rabarberu laikā!

Sastāvdaļas:

  • 200 g sviests 
  • 3 gab. olas 
  • 1 ½  glāze cukurs 
  • 3 glāzes milti 
  • 1 TK cepamais pulveris 
  • naža gals sāls 
  • pūdercukurs
  • 2 glāzes gabaliņos sagriezti rabarberi 

 

Pagatavošana:

1) Gatavo smilšu mīklu. Izkausētu sviestu sakuļ ar 1 glāzi cukura. Kad masa paliek pufīga, pa vienam iemaisa 3 olu dzeltenumus.

 

2) Atsevišķā traukā samaisa miltus, cepamo pulveri un sāli.

 

3) Sviesta masu pievieno sausajām sastāvdaļām, un ar rokām samīca, izveidojot bumbu. 

 

 4) ⅓ no mīklas bumbas ietin pārtikas plēvē un ieliek saldētavā.

 

5) Atlikušo masu ar pirkstiem izmīca kūkas veidnē ar maliņām uz augšu, lai veidotos kā groziņš.

Reklāma
Reklāma

 

6) Rabarberus var apbērt ar nedaudz cukuru, samaisīt un atstāt uz kādu laiciņu, lai atsulojas liekais šķidrums. Tad lieko šķidrumu var noliet un rabarberus kārtot veidnē. 

 

7) Saputo olas baltumu ar ½ glāzi cukura, lai ir stingra masa. Labāk putosies auksti olu baltumi, tikko izņemti no ledusskapja.

 

8) Balto olbaltuma masu lej pāri rabarberiem.

 

9) No saldētavas izņem smilšu mīklu un sarīvē virsū olbaltuma masai.

 

10) Liek cepties 30-40 min. 180 grādos. 

 

11) Kad kūka gatava un atdzisusi, pa virsu var uzkaisīt pūdercukuru.

 

Saistītie raksti