Vieglā un gaisīgā rabarberu kūka "Sapnis"

FOTO: no personīgā arhīva
Šī ir kūka, ko noteikti jāizmēģina rabarberu laikā!
Sastāvdaļas:
- 200 g sviests
- 3 gab. olas
- 1 ½ glāze cukurs
- 3 glāzes milti
- 1 TK cepamais pulveris
- naža gals sāls
- pūdercukurs
- 2 glāzes gabaliņos sagriezti rabarberi
Pagatavošana:
1) Gatavo smilšu mīklu. Izkausētu sviestu sakuļ ar 1 glāzi cukura. Kad masa paliek pufīga, pa vienam iemaisa 3 olu dzeltenumus.
2) Atsevišķā traukā samaisa miltus, cepamo pulveri un sāli.
3) Sviesta masu pievieno sausajām sastāvdaļām, un ar rokām samīca, izveidojot bumbu.

4) ⅓ no mīklas bumbas ietin pārtikas plēvē un ieliek saldētavā.
5) Atlikušo masu ar pirkstiem izmīca kūkas veidnē ar maliņām uz augšu, lai veidotos kā groziņš.

6) Rabarberus var apbērt ar nedaudz cukuru, samaisīt un atstāt uz kādu laiciņu, lai atsulojas liekais šķidrums. Tad lieko šķidrumu var noliet un rabarberus kārtot veidnē.

7) Saputo olas baltumu ar ½ glāzi cukura, lai ir stingra masa. Labāk putosies auksti olu baltumi, tikko izņemti no ledusskapja.

8) Balto olbaltuma masu lej pāri rabarberiem.

9) No saldētavas izņem smilšu mīklu un sarīvē virsū olbaltuma masai.

10) Liek cepties 30-40 min. 180 grādos.
11) Kad kūka gatava un atdzisusi, pa virsu var uzkaisīt pūdercukuru.