Mana vīra iecienīts našķis – rabarberu kēksiņi
Lai gan dažādos veidos pagatavoti rabarberi garšo mums visiem, īsts to fans ir mans vīrs, tāpēc mūsmājās rabarberu smarža jūtama gana bieži. Šoreiz tapa vīra iecienītie kēksiņi.

FOTO: Shutterstock.com
Pavisam viegli pagatavojams gardums ar smeķīgu skābenumu.
Vajadzēs:
- 2 nelielus rabarbera kātus
- 2 olas
- 300 g miltus
- 150 g cukura
- 2 tējk. vaniļas cukura
- 1 tējk. cepamā pulvera
- 50 g kausēta sviesta
- 150 g skābā krējuma
Pagatavošana
- Rabarberus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.
- Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, tad pievieno izkausētu sviestu, miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, skābo krējumu un visu sastrādā viendabīgā masā. Es ņemu talkā mikseri.
- Pievieno sagrieztos rabarberus un vēlreiz visu rūpīgi samaisa.
- Ar eļļu ieziež kēksiņu formas un pilda tajās mīklu, no augšas atstājot puscentimetru maliņu.
- Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos aptuveni 20–25 minūtes. Kad virsa kļūst zeltaini brūna, kēksiņi ir gatavi.
Ideja
Karstākā dienā mans vīrs un bērni šos kēksiņus ēd ar plombīra saldējumu.
