Mana vīra iecienīts našķis – rabarberu kēksiņi

Lai gan dažādos veidos pagatavoti rabarberi garšo mums visiem, īsts to fans ir mans vīrs, tāpēc mūsmājās rabarberu smarža jūtama gana bieži. Šoreiz tapa vīra iecienītie kēksiņi.
Pavisam viegli pagatavojams gardums ar smeķīgu skābenumu.

FOTO: Shutterstock.com

Pavisam viegli pagatavojams gardums ar smeķīgu skābenumu.

Vajadzēs:

  • 2 nelielus rabarbera kātus
  • 2 olas
  • 300 g miltus
  • 150 g cukura
  • 2 tējk. vaniļas cukura
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 50 g kausēta sviesta
  • 150 g skābā krējuma

 

Pagatavošana

  1. Rabarberus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.
  2. Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, tad pievieno izkausētu sviestu, miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, skābo krējumu un visu sastrādā viendabīgā masā. Es ņemu talkā mikseri.
  3. Pievieno sagrieztos rabarberus un vēlreiz visu rūpīgi samaisa. 
  4. Ar eļļu ieziež kēksiņu formas un pilda tajās mīklu, no augšas atstājot puscentimetru maliņu. 
  5. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos aptuveni 20–25 minūtes. Kad virsa kļūst zeltaini brūna, kēksiņi ir gatavi. 

 

Reklāma
Reklāma

Ideja

Karstākā dienā mans vīrs un bērni šos kēksiņus ēd ar plombīra saldējumu. 

 

Saistītie raksti