Rabarberu drumstalu kēksiņi – ērti paņemt piknikā
Sastāvdaļas:
- 260 g kviešu milti
- 1 ½ tējkarote cepamais pulveris
- 100 g sviests
- 150 g cukurs + 1 ēdamkarote rabarberu pārkaisīšanai
- 2 olas
- 1 ēdamkarote vaniļas cukurs
- 200 ml piens
- 250 g smalki sagriezti rabarberu kāti
Drumstalām:
- 3 ēdamkarotes cukurs
- 1 ēdamkarote milti
- 1 ēdamkarote eļļa
Pagatavošana
1) Rabarberus pārkaisa ar cukuru un atstāj atsuloties.
2) Pa to laiku atsevišķā bļodā sajauc kopā miltus, sāli un cepamo pulveri. Apmaisa.
3) Vēl citā mazākā bļodiņā sajauc kopā drumstalu sastāvdaļas.
4) Atsevišķi sakuļ izkausētu sviestu un cukuru, līdz cukurs nedaudz pakusis. Pievieno olas un kuļ līdz cukura graudiņi pilnībā izkusuši.
5) Pielej klāt pienu, pievieno vaniļas cukuru un visu samaisa, līdz tā irizveidojusies viendabīga masa.
6) Pa daļām iemaisa miltus. Tad liek klāt rabarberus un pēc izvēles arī ogas. Masu samaisa.
7) Kēksiņu papīra formas kārto kēksiņu pannā un piepilda tās ar mīklu. Beigās pārber drumstalas.
* Ieteikums – izmanto saldējuma karoti, lai mīklu ieliktu kēksiņu pannā. Ja tādas nav, tad vieglāk to būs izdarīt, izmantojot 2 ēdamkarotes – ar vienu paņemot mīklu un ar otras palīdzību to ieliekot formā.
8) Cep ap 30–40 minūtēm 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī līdz zeltaini brūni. Ja vēlas vēl zeltainākus, tad papildus cep vēl kādas 7 minūtes 200 grādos.