Rabarberu drumstalu kēksiņi – ērti paņemt piknikā

Rabarberu sezonas laikā jāpagatavo vismaz viena recepte, kuras sastāvā ir rabarberi! Var arī vairākas receptes izmēģināt. Ja apnikusi rabarberu plātsmaize, iesaku izcept rabarberu kēksiņus. Lai gan to pagatavošana aizņems nedaudz vairāk laika, toties nebūs jāgriež un tos būs vieglāk paņemt līdzi piknikā. Šoreiz pievienoju arī jāņogas no saldētavas krājumiem. Taču droši var iztikt tikai ar rabarberiem. Lai izdodas garšīgi!
Šos kēksiņus būs ērti paņemt līdzi piknikā!

FOTO: Eva Lanka

Šos kēksiņus būs ērti paņemt līdzi piknikā!

Sastāvdaļas:

  • 260 g kviešu milti
  • 1 ½ tējkarote cepamais pulveris
  • 100 g sviests
  • 150 g cukurs + 1 ēdamkarote rabarberu pārkaisīšanai
  • 2 olas
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukurs
  • 200 ml piens
  • 250 g smalki sagriezti rabarberu kāti

 

Drumstalām:

  • 3 ēdamkarotes cukurs
  • 1 ēdamkarote milti
  • 1 ēdamkarote eļļa

 

Pagatavošana

1) Rabarberus pārkaisa ar cukuru un atstāj atsuloties. 

 

2) Pa to laiku atsevišķā bļodā sajauc kopā miltus, sāli un cepamo pulveri. Apmaisa. 

 

3) Vēl citā mazākā bļodiņā sajauc kopā drumstalu sastāvdaļas.

 

Reklāma
Reklāma

4) Atsevišķi sakuļ izkausētu sviestu un cukuru, līdz cukurs nedaudz pakusis. Pievieno olas un kuļ līdz cukura graudiņi pilnībā izkusuši.

 

5) Pielej klāt pienu, pievieno vaniļas cukuru un visu samaisa, līdz tā irizveidojusies viendabīga masa. 

 

6) Pa daļām iemaisa miltus. Tad liek klāt rabarberus un pēc izvēles arī ogas. Masu samaisa. 

 

7) Kēksiņu papīra formas kārto kēksiņu pannā un piepilda tās ar mīklu. Beigās pārber drumstalas. 

 

* Ieteikums – izmanto saldējuma karoti, lai mīklu ieliktu kēksiņu pannā. Ja tādas nav, tad vieglāk to būs izdarīt, izmantojot 2 ēdamkarotes – ar vienu paņemot mīklu un ar otras palīdzību to ieliekot formā. 

 

8) Cep ap 30–40 minūtēm 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī līdz zeltaini brūni. Ja vēlas vēl zeltainākus, tad papildus cep vēl kādas 7 minūtes 200 grādos.

Saistītie raksti