Rabarberu sambuks. Pagatavo saldēdienu ar bērnības garšu!

Vai atceries lielisko saldēdienu sambuku? Tā pamatu veido vasaras ogas vai augļi un saputots olu baltums.
Rabarberu sambuku vari pasniegt ar aukstu pienu.

FOTO: Shutterstock.com

Rabarberu sambuku vari pasniegt ar aukstu pienu.

Sastāvdaļas
3 olu baltumi (vislabāk, ja no bioloģiskās saimniecības)
200 g cukura (vai pēc garšas)
500 g svaigu rabarberu 

 

Gatavošana

Reklāma
Reklāma
  1. Rabarberus nomazgā, sagriež gabaliņos, apkaisa ar cukuru un sutina mīkstus.
  2. Ievārījumu izberž caur sietiņu (šo soli var izlaist).
  3. Kad rabarberu ievārījums atdzisis, stingrās putās saputo olu baltumus un sajauc kopā ar rabarberiem. 
  4. Sambuks lieliski garšo, pasniegts ar pienu. 

 

Iesūti arī savu labāko rabarberu recepti! Sūti uz redakcija@mammam.lv.

Saistītie raksti