Rabarberu sambuks. Pagatavo saldēdienu ar bērnības garšu!
Vai atceries lielisko saldēdienu sambuku? Tā pamatu veido vasaras ogas vai augļi un saputots olu baltums.

FOTO: Shutterstock.com
Rabarberu sambuku vari pasniegt ar aukstu pienu.
Sastāvdaļas
3 olu baltumi (vislabāk, ja no bioloģiskās saimniecības)
200 g cukura (vai pēc garšas)
500 g svaigu rabarberu
Gatavošana
- Rabarberus nomazgā, sagriež gabaliņos, apkaisa ar cukuru un sutina mīkstus.
- Ievārījumu izberž caur sietiņu (šo soli var izlaist).
- Kad rabarberu ievārījums atdzisis, stingrās putās saputo olu baltumus un sajauc kopā ar rabarberiem.
- Sambuks lieliski garšo, pasniegts ar pienu.
Iesūti arī savu labāko rabarberu recepti! Sūti uz redakcija@mammam.lv.