Mūsu favorītkūka – šokolādes braunijs ar zemenēm
Šokolāde un zemenes, šķiet, ir visromantiskākais divu produktu savienojums. Un šis šokolādes braunijs noteikti ir iekarojis favorītkūkas titulu mūsu mājās. Gatavots gan ar tumšo, gan balto šokolādi, un šoreiz pievienojām arī zemenes, lai palutinātu savas garšas kārpiņas.
Sastāvdaļas:
- 150 g tumšā šokolāde (derēs jebkāda, šoreiz gatavojām ar pildītu šokolādi)
- 100 g sviests
- 2 olas
- 50 g tumšais cukurs (brūnais, muskovado)
- Šķipsna sāls
- 2 ēdamkarotes ar kaudzi kakao pulveris
- 80 g kviešu milti
- Aptuveni 2 saujas šokolādes graudiņi
- Zemenes
- Cepamā trauka izmērs – aptuveni 23 cm diametrā
Gatavošana
Šokolādi salauž gabaliņos, pievieno sagrieztu sviestu. Abas sastāvdaļas izkausē ūdens peldē un tad atdzesē.
Olas sakuļ ar cukuru un sviestu, iemaisa šokolādes–sviesta masu. Pievieno pārējās sausās sastāvdaļas un rūpīgi samaisa.
Cepamo trauku nedaudz ietauko, izlīdzina braunija masu un pa virsu kārto gareniskās šķēles sagrieztas zemenes.
Cep 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 25 minūtes. Svarīgi brauniju nepārcept, lai tā vidus būtu nedaudz “slapjš”.