Ķiršu plātsmaize ar drumstalām
Kad brīvdienās negaidīti tiku pie vesela spaiņa ar skābajiem ķiršiem, bija jāsāk domāt, kā tos pagatavot. Plātsmaizes receptei ir maz sastāvdaļu un tā ir viegli pagatavojama, grūtākais ir izņemt kauliņus no ķiršiem. Jāpiemin, ka garšoja pilnīgi visiem mūsu radu bērniem.
Sastāvdaļas:
- 2 olas
- 1,5 glāze cukurs
- 1,5 glāze kefīrs
- ~ 2 glāzes kviešu milti
- 1 tk cepamais pulveris
- ķirši (tik daudz, lai vienmērīgi nosegtu plātsmaizes virsmu vienā kārtā)
Drumstalām:
- sviests
- cukurs
- milti
Pagatavošana
- Ķiršiem izņem kauliņus.
- Bļodā sakuļ olas ar cukuru, pievieno kefīru un samaisa.
- Pakāpeniski bļodā iesijā miltus un pievieno cepamo pulveri.
- Masu lej uz cepamās pannas, kura ir iesmērēta ar sviestu.
- Mīklai pa virsu vienmērīgi izber ķiršus.
- Gatavo drumstalas: mīkstam sviestam (cietu sviestu mēdzu ielikt arī mikroviļņu krāsnī, lai izkausētu) pievieno cukuru un miltus apmēram vienādās proporcijās un ar dakšiņu saspaida, lai veidotos drumstalas.
- Drumstalas vienmērīgi pārkaisa pār ķiršiem.
- Liek cepties 180 grādos 30-40 min.