Ātrā šokolādes kūka jaunā mācību gada sākuma svinībām

''Novēlu visiem skolēniem, vecākiem un vecvecākiem padarīt šo dienu atmiņā paliekošu un īstenot kā jau iemīļotas tradīcijas, tā arī veidot pavisam jaunas, ” stāsta “Maxima Latvija” garšu vēstnesis un šefpavārs Raimonds Zommers.
Ātri pagatavojamā šokolādes kūka lieliski iederēsies 1. septembra svinībās!

FOTO: Publicitātes foto

Ātri pagatavojamā šokolādes kūka lieliski iederēsies 1. septembra svinībās!

Sastāvdaļas 4 porcijām:

  • 60 g milti
  • 100 g cukurs
  • 25 g kakao pulveris
  • 5 g cepamais pulveris
  • 85 g sviests
  • 90 g piens 
  • 2 gb olas
  • 30 g ūdens
  • 40 g šokolādes piens
  • Šķipsna sāls

 

Pagatavošanas gaita:
 

Reklāma
Reklāma
  1. Izkausē sviestu.
  2. Traukā samaisa miltus, sāli, cepamo un kakao pulveri un cukuru. Pievieno izkausēto sviestu, pienu, olas un samaisa līdz veidojas viendabīga masa.
  3. Iegūto masu pilda izvēlētajos trauciņos (vai arī vienā lielā traukā), vidū ieliekot šokolādes gabaliņus. 
  4. Masas virspusi pārslaka ar ūdeni un liek mikroviļņu krāsnī uz 1 minūti, līdz tai veidojas stingra augšpuse un vijīgs, karsts pildījums. Ja nepieciešams, liek mikroviļņu krāsnī vēl līdz 15 sekundēm.
  5. Pirms pasniegšanas ļauj šokolādes kūkai atdzist.

Saistītie raksti