Ātrā šokolādes kūka jaunā mācību gada sākuma svinībām
''Novēlu visiem skolēniem, vecākiem un vecvecākiem padarīt šo dienu atmiņā paliekošu un īstenot kā jau iemīļotas tradīcijas, tā arī veidot pavisam jaunas, ” stāsta “Maxima Latvija” garšu vēstnesis un šefpavārs Raimonds Zommers.
Sastāvdaļas 4 porcijām:
- 60 g milti
- 100 g cukurs
- 25 g kakao pulveris
- 5 g cepamais pulveris
- 85 g sviests
- 90 g piens
- 2 gb olas
- 30 g ūdens
- 40 g šokolādes piens
- Šķipsna sāls
Pagatavošanas gaita:
- Izkausē sviestu.
- Traukā samaisa miltus, sāli, cepamo un kakao pulveri un cukuru. Pievieno izkausēto sviestu, pienu, olas un samaisa līdz veidojas viendabīga masa.
- Iegūto masu pilda izvēlētajos trauciņos (vai arī vienā lielā traukā), vidū ieliekot šokolādes gabaliņus.
- Masas virspusi pārslaka ar ūdeni un liek mikroviļņu krāsnī uz 1 minūti, līdz tai veidojas stingra augšpuse un vijīgs, karsts pildījums. Ja nepieciešams, liek mikroviļņu krāsnī vēl līdz 15 sekundēm.
- Pirms pasniegšanas ļauj šokolādes kūkai atdzist.