Pašu gatavotas konfektes! Enerģijas bumbiņas no divām sastāvdaļām iesaka Anna Panna

FOTO: Artūrs Ķipsts
Mazajiem bumbiņas var taisīt pavisam mazas vai garenas kā batoniņus, lai vieglāk ēst.
Anna Panna iesaka, gatavojot šīs spēka pilnās konfektes, variēt ar garšām, piemēram, pievienot zemesriekstu sviestu, citrona miziņu, karoba pulveri, kakao, dateles var aizstāt ar citiem žāvētiem augļiem.
“Rieksti ir uzturvielām bagāti, tāpēc uzturā vērtīgi, tomēr tā ir sastāvdaļa, kuru bērniem neiesaka aizrīšanās riska dēļ, un tie mēdz būt arī alerģiski. Gatavojot bumbiņas, var izmantot vai nu kokosriekstu, vai mandeļu miltus. Tie jau ir samalti tik smalki, ka aizrīties nav iespējams. Mazajiem bumbiņas var taisīt pavisam mazas vai garenas kā batoniņus, lai vieglāk ēst,” iesaka kulināre.
Sastāvdaļas:
180 g riekstu
100 g dateļu
Gatavošana:
Dateles un riekstus samaļ kopā un veido bumbiņas.