Ātrie našķi no kārtainās mīklas, āboliem, kanēļa un skābā krējuma

FOTO: Sigita Āboltiņa
Mums ne tikai garšo šie viegli pagatavojamie ābolu našķi, bet arī patīk skatīties, kas tad beigās izveidosies, mīklai cepoties un izlocoties.
Vajadzēs:
- Ābolus
- Kārtaino mīklu (es to pērku, un šim nolūkam vislabāk ņemt lielo porciju, nevis mazās, saldētās plāksnes, bet der arī tādas)
- Kanēli
- Cukuru
- Skābo krējumu

Pagatavošana
Kārtaino mīklu izklāj, bet neveltnē. To pārziež ar skābo krējumu, pārkaisa ar kanēli un nedaudz cukura un noklāj ar nomizotiem un gabaliņos sagrieztiem āboliem.

Mīklu gareniski satin un sagriež šķēlēs jeb ripās. Tās izkārto uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepamo papīru. Var likt gan guļus, lai veidojas tādi kā pīrādziņi (attēlā divi tādi ir uzskatei) vai cept kā smalkmaizītes (visi pārējie veidojumi uz pannas).
Cep 200 grādos zeltainus (aptuveni 20-25 min.).

Labi garšo gan ar saldējumu, gan tāpat pie zāļu tējas.