Šokolādes cepumi. Labākā recepte bērnu iepriecināšanai!

Brīvdienām, svētkiem, pusdienu kārbiņai, brokastu pārsteigumam, ar pienu pēcpusdienā – šokolādes cepumi ir labākā izvēle bērna (un arī sevis!) iepriecināšanai. “Par šiem cepumiem mani bērni saka: mammu, uzcep vēl!” atklāj “Rimi Bērniem” eksperte, "Mammamuntetiem.lv" vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.
Šokolādes cepumus cep 160 grādu temperatūrā aptuveni 12 līdz 14 minūtes.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Šokolādes cepumus cep 160 grādu temperatūrā aptuveni 12 līdz 14 minūtes.

 

Šie cepumi ir cepumi svētkiem vai citiem īpašiem brīžiem, kad ar paša gatavotu gardumu pateikt: es priecājos, ka tu man esi. Ne tikai pieaugušie, bet arī bērni novērtē, ja kaut kas tiek gatavots īpaši viņiem.

 


Pagatavot šokolādes cepumus nav ne darba, ne laika ietilpīgi. Recepti ir iespējams variēt pēc saviem ieskatiem, piemēram, kopējai mīklai var nepievienot kakao, bet tikai sasmalcinātas šokolādes tāfelītes vai šokolādes čipsus. Ja vēlas pilnīgāku garšu, brūno cukuru var aizstāt ar muskovado cukuru (daļēji rafinēta līdz nerafinēta cukura veids ar spēcīgu melases saturu un garšu) vai likt pusi uz pusi.


Šokolādes cepumu recepte 

Sastāvdaļas:
115 g mīksta sviesta
200 g brūnā cukura
1 ola 
100 g tumšās šokolādes
100 g baltās šokolādes 
150 g kviešu milti
50 g kakao (aptuveni 3 ēdamk.)
½ tējk. sodas
¼ ēdamk. cepamā pulvera
Šķipsna sāls


Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Sajauc sausās sastāvdaļas: miltus, kakao, sodu, cepamo pulveri un sāli.
  • Sakuļ sviestu ar cukuru, pievieno olu.
  • Sausās un mitrās sastāvdaļas samīca kopā, pievieno sakapātu šokolādi (var izmantot arī šokolādes čipsus).
  • No mīklas veido garenu rulli, ieliek vismaz uz 20 minūtēm ledusskapī.
  • Mīklu griež šķēlēs un kārto uz cepampannas. Cep 160 grādu temperatūrā aptuveni 12 līdz 14 minūtes.

 

 

Citas receptes un idejas, kā pārsteigt un iepriecināt bērnus un ģimeni, skaties RimiBerniem.lv!

Saistītie raksti