Nedēļas nogalē gatavojam šokolādes kūku

Šefpavārs Normunds Baranovskis nedēļas nogalei sarūpējis vienkāršu, lētu un dikti gardu šokolādes kūkas recepti.
Kūkas baudīšanu labi papildinās gan vegānais saldējums, gan putots vegānais krēms.

FOTO: Publicitātes foto

Kūkas baudīšanu labi papildinās gan vegānais saldējums, gan putots vegānais krēms.

8 porcijas
Pagatavošanas laiks: 40 min

 

Sausās sastāvdaļas:

  • 200 g miltu
  • 30 g kakao pulvera
  • 130 g brūnā cukura
  • 8 g cepamā pulvera
  • 1 tējkarote dzeramās sodas
  • 50 g tumšās šokolādes čipsu Rimi
  • Šķipsna sāls

 

Mitrās sastāvdaļas:

  • 140 g labi nogatavināta banāna mīkstuma
  • 50 ml neitrālas garšas eļļas
  • 1 ēdamkarote apelsīna sulas
  • 110 g ūdens vai augu piena alternatīvas

 

Reklāma
Reklāma

Virspuse:

  • 150 g tumšās šokolādes čipsu Rimi
  • 50 g margarīna vai vegānā sviesta

 

Gatavošana

  1. Vienā traukā savieno visas sausās sastāvdaļas, otrā samaļ kopā visas mitrās. 
  2. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un ietauko kūkas formu. 
  3. Savieno visas sastāvdaļas, rūpīgi samaisa, lej formā un liek cepties 20 minūtes.
  4. Sakausē šokolādes čipsus ar margarīnu un lej pa virsu gatavai kūkai
  5. Atdzesē un pasniedz. 

 

Kūkas baudīšanu labi papildinās gan vegānais saldējums, gan putots vegānais krēms.

Saistītie raksti