Nedēļas nogalē gatavojam šokolādes kūku
Šefpavārs Normunds Baranovskis nedēļas nogalei sarūpējis vienkāršu, lētu un dikti gardu šokolādes kūkas recepti.
8 porcijas
Pagatavošanas laiks: 40 min
Sausās sastāvdaļas:
- 200 g miltu
- 30 g kakao pulvera
- 130 g brūnā cukura
- 8 g cepamā pulvera
- 1 tējkarote dzeramās sodas
- 50 g tumšās šokolādes čipsu Rimi
- Šķipsna sāls
Mitrās sastāvdaļas:
- 140 g labi nogatavināta banāna mīkstuma
- 50 ml neitrālas garšas eļļas
- 1 ēdamkarote apelsīna sulas
- 110 g ūdens vai augu piena alternatīvas
Virspuse:
- 150 g tumšās šokolādes čipsu Rimi
- 50 g margarīna vai vegānā sviesta
Gatavošana
- Vienā traukā savieno visas sausās sastāvdaļas, otrā samaļ kopā visas mitrās.
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un ietauko kūkas formu.
- Savieno visas sastāvdaļas, rūpīgi samaisa, lej formā un liek cepties 20 minūtes.
- Sakausē šokolādes čipsus ar margarīnu un lej pa virsu gatavai kūkai.
- Atdzesē un pasniedz.
Kūkas baudīšanu labi papildinās gan vegānais saldējums, gan putots vegānais krēms.