Sirsniņvafeles ar biezpienu un skābo krējumu cienastam bērnudārzā
Uz jautājumu, ko meita vēlas aiznest cienastā Lieldienu svinībām bērnudārzā, manas četrgadnieces atbilde bija ātra un nepārprotama – vafelītes kā sirsniņas! Ja tā, tad cepam ar', turklāt ne jau šādas tādas, bet ar biezpienu un skābo krējumu.
Vajadzēs:
- 6 olas (vēlams lauku)
- puskrūzi cukura
- paciņu (8 g) vaniļas cukura
- krūzi miltu
- tējk. cepamā pulvera
- 200 g irdena biezpiena (man patīk “Smiltenes” ražojuma)
- 200 g skābā krējuma
- 150 g sviesta
Gatavošana
- Sakuļ olas ar cukuru un vaniļas cukuru, tad pievieno iepriekš izkausētu sviestu un atkal visu sakuļ.
- Masai liek klāt irdeno biezpienu un krējumu un visu rūpīgi sajauc.
- Tagad pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri un atkal visu kārtīgi samaisa. Masai jābūt vijīgai un viendabīgai (ar maziem biezpiena graudiņiem, bet ne miltu kunkulīšiem).
- Cep vafeļu pannā zeltaini brūnas (vai pa kādai porcijai nedaudz melnīgsnējas, kā sanāca man).