Pašgatavoti cepumi ar grilētiem maršmeloviem – mūsdienu bērna bērnības garša
Ja būtu jāatrod mūsdienu bērnu bērnības garša, tad uzpūteņus un klimpas noteikti izkonkurētu grilētas mīkstās pastilas jeb maršmelovi. Bērni ugunskurā kausētos zefīrus ēd ar cepumiem vai citiem našķiem un no sirds iesaistās maršmelovu grilēšanā, pilnībā izbaudot šo ķepīgo kārumu burvību. Lai kārumniekiem nav jāpiemeklē rūpnieciski ražoti cepumi, nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina iepriecināt bērnus Bērnu tiesību aizsardzības dienā un sagatavot cepumus ar grilētiem maršmeloviem un tumšo šokolādi. Gards un vasarīgs kārums garantēts!
(Gatavošanas laiks 40-50min + laiks mīklas atdzesēšanai)
Sastāvdaļas:
Cepumu mīklai
- 315 g kviešu miltu
- 150 g brūnā cukura
- 1 tējk. sodas
- 1 tējk. sāls
- 1/2 tējk. kanēļa
- 1/4 tējk. maltā kardamona
- 100 g auksta sviesta
- 110 g medus
- 75 g saldā krējuma
- 1 tējk. vaniļas ekstrakta vai vaniļas cukura
Pildījumam
- maršmelovi
- melnā šokolāde
Pagatavošana:
- Sajauc kviešu miltus ar sodu, cukuru, sāli, kanēli un kardamonu.
- Sagriez mazs gabaliņos vai uz rupjas rīves sarīvē sviestu. Pievieno to miltu maisījumam, apmaisi.
- Pievieno medu, saldo krējumu un vaniļu, visu samīci viendabīgā mīklā. Novieto ledusskapī uz dažām stundām vai nakti.
- Atdzesēto mīklu izrullē 0,3-0,4 cm plānā kārtā. Vēlreiz novieto ledusskapī uz 30 min.
- Sagriez auksto mīklu vienādos kvadrātiņos vai taisnstūros, caurdur katru kvadrātiņu ar dakšiņu un cep 180 grādos aptuveni 15 minūtes.
- Izņem no krāsns un atdzesē.
- Pildi cepumus ar šokolādi un grilētiem maršmeloviem - katru maršmelovu grillē uz ugunskura (vai arī apdedzini ar deglīša palīdzību), lai tas kļūst mīksts un ārēji apcepts.
- Svaigi grilētu maršmelovu liec uz cepuma, uzreiz tam virsū liec tumšās šokolādes gabalu, noklāj ar otro cepumu un bauda.