Aizķērušās aprikozes, kuras neviens vairs neēd? Pagatavo saldējumu!

Ja, atgriežoties mājās pēc izklaidēm vairāku dienu garumā, secini, ka bļodā palikušas aprikozes, kuras nu jau zaudējušas savu apetītlīgo sulīgumu un krāsu, nesteidz tās izmest. Jo nobriedušākas aprikozes, jo tām intensīvāka garša, un no šādiem augļiem gatavots saldējums sanāk brīnumgards.
Pašu gatavots saldējums garšos divtik labi.

FOTO: Shutterstock.com

Pašu gatavots saldējums garšos divtik labi.

Vajadzēs:

  • 1 bundžiņu iebiezinātā piena
  • 2 glāzes saldā krējuma
  • 300 g aprikozes
  • 2 ēdamk. cukura
  • šķipsnu sāls
  • pustējk. vaniļas cukura
  • ceturtdaļtējk. mandeļu ekstrakta (ja mājās nav tāda, var nepievienot)

 

Gatavošana

Reklāma
Reklāma
  1. Aprikozēm izņem kauliņus un augļus sablendē kopā ar cukuru, līdz sanāk putriņa. 
  2. Pievieno saldo krējumu, iebiezināto pienu, sāli, vanilīna cukuru un mandeļu ekstraktu, ja ir. Visu maisa ar mikseri maza ātrumā režīmā, kamēr veidojas viendabīga un bieza masa. Vajadzīgā konsistence ir tad, kad paliek miksera slotiņas nospiedumi.
  3. Iegūto masu lej formā, kurā paredzēts saldējumu saldēt. Tā var būt gan kūku cepšanai paredzētā, gan vienkārši kāds saldēšanai domāts trauks, mēs lietojām aukstumizturīgu silikona formu. 
  4. Ja vēlas, var pa virsu salikt kādus aprikožu gabaliņus, kas tāpat iegrims dziļāk.
  5. Liek saldētavā uz nakti vai vismaz uz sešām stundām. 
  6. Pēc tam ņem ārā, ar saldējuma karoti veido smukas bumbiņas un ēd! 

 

Jāatzīst, ka mēs nevarējām nociesties un pirmos kumosus pagaršojām jau pēc apmēram četrarpus stundām – bija gards un mūsu gaumei sasalis diezgan. 

Saistītie raksti