Vienkāršie kēksiņi ar mellenēm un biezpienu. Burtiski mutē kūst!

Melleņu laikā mūsmājās top gardie un mutē kūstošie kēksiņi, kuriem pievienots biezpiens. Pirms daudziem gadiem iemēģināto recepti par labu esam atzīst ne tikai mūsu bērni, bet nu jau arī kaimiņi un draugi, kuri mūs apciemo ogu sezonas laikā.
Melleņu vietā esam izmantojuši arī avenes, bet noteikti var likt vēl citas ogas un augļus. Galvenais ļaut vaļu fantāzijai un lūkot, lai mīkla ir vijīga – ne par šķidru, ne par biezu.

FOTO: Shutterstock.com

Melleņu vietā esam izmantojuši arī avenes, bet noteikti var likt vēl citas ogas un augļus. Galvenais ļaut vaļu fantāzijai un lūkot, lai mīkla ir vijīga – ne par šķidru, ne par biezu.

Vajadzēs:

  • 2 olas
  • pusglāzi cukura
  • paciņu (16 g) vaniļas cukura
  • 200 g sviesta
  • 3 ēdamkarotes skābā krējuma
  • paciņu (180 g) biezpiena
  • 300 g miltu
  • 1 ēdamk. cepamā pulvera
  • lielu krūzi melleņu

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana

  1. Olas saputo ar cukuru un vaniļas cukuru.
  2. Pievieno mīkstu sviestu, biezpienu un krējumu un visu sastrādā viendabīgā masā. Es šim nolūkam izmantoju mikseri, bet der arī putojamā slotiņa.
  3. Tagad mīklā iesijā miltus un cepamo pulveri, samiksē līdz viendabīgai masai. 
  4. Ber klāt mellenes, rūpīgi iemaisa gatavajā mīklā.
  5. Pilda kēksiņu formās līdz pusei. Vislabāk izmantot speciālās papīra formiņas, kuras sapildītas liek uz lielās cepešplāts.
  6. Cep iepriekš līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes. Kēksiņi ir gatavi, kad virsiņa kļuvusi zeltaina.  

Saistītie raksti