Dažas viltības, kā izcept ideālas plānās pankūkas

Plāno pankūku gatavošanai ir dažas viltības, ko nevajadzētu ignorēt, lai cepšana būtu viegla un patīkama un rezultāts garšīgs.
Ja mīklai pievienosi eļļu vai sviestu, pankūka nelips pie pannas arī tad, ja tā nebūs ieeļļota.

FOTO: Shutterstock.com

Ja mīklai pievienosi eļļu vai sviestu, pankūka nelips pie pannas arī tad, ja tā nebūs ieeļļota.

  • Ļauj mīklai uzbriest, tad pankūkas labāk turēsies kopā.  Vislabāk mīklu sagatavo jau vakarā, ieliec ledusskapī un cep no rīta.
  • Nepievieno mīklai cukuru, jo tas mēdz pankūkas pielipināt pie pannas, izaicinot tavu nervu sistēmu. Saldumu pankūkai dos ievārījums vai cits pildījums. Turklāt šādas pankūkas var pasniegt arī ar sāļu pildījumu.
  • Ja mīklai pievienosi eļļu vai sviestu, pankūka nelips pie pannas arī tad, ja tā nebūs ieeļļota. Ietauko pannu tikai pirmajai pankūkai; pannas kārtīgām saimniecēm parasti ir rūpīgi nomazgātas.

 

30 minūtes + laiks mīklas nobriešanai
10 pankūkas

 

200 ml piena
100 g miltu
2 olas
3 ēdk. eļļas vai kausēta sviesta
šķipsna sāls
šķipsna smalki rīvētas citrona miziņas
70 ml ūdens

 

  1. Sakul olas ar pienu, ūdeni un sāli.
  2. Mīklai pieber miltus, pievieno citrona miziņu un kārtīgi sakul vai pat sablendē.
  3. Gatavajai mīklai ļauj vismaz 30 minūtes nostāvēties, lai milti uzbriest. Tad iekul tajā eļļu.
  4. Pankūku pannu kārtīgi uzkarsē. Pirms cep pirmo pankūku, pannu nedaudz ieeļļo, pēc tam to darīt vairs nevajadzēs.
  5. Lej mīklu plānā slānī uz pannas un cep pankūku zeltaini brūnu no abām pusēm.
Reklāma
Reklāma

 

Ar ko pankūkas ēst saldummīļiem?

  • Gareniski pārgriez banānu un apcep to uz pannas sviestā. Liec banānu uz pankūkas un iesmērē šokolādes ganašu. Pankūku saritini un pasniedz ar karameļu mērci
  • Šokolādes ganašs jeb mērce: ņem vienādā daudzumā (gramos) šokolādi un saldo krējumu. Krējumu uzvāri, pārlej šokolādei un maisi, līdz masa ir viendabīga. Ja šokolāde nav paspējusi izkust, pasildi trauku ar mērci ūdens peldē, līdz visa šokolāde izkususi un iegūta viendabīga mērce.
  • Karameļu mērce: uz pannas karsē 200 g cukura, līdz tas izkusis un kļuvis zeltains. Neļauj tam kļūt pārāk tumšam, tad karamele būs rūgtena. Noņem no uguns, iemaisi cukurā 4 ēdk. sviesta un kul, līdz cukurs ar sviestu vienmērīgi sajaucies. Nesatraucies, ja tas nenotiek uzreiz; vajadzīgs laiks un pacietība. Pieber šķipsniņu sāls un iemaisi 140 ml saldā krējuma. Liec atpakaļ uz uguns un sildot maisi, līdz izveidojas viendabīga, skaista karamele. Var pievienot vaniļu, šķipsnu maltu muskatziedu vai pāris karotes viskija.
  • Pankūkai viegli pārkaisi cukuru un apslaki ar svaigu citrona sulu.
  • Šokolādes batoniņu Mars sagriez šķēlēs un liec uz pankūkas vienas puses. Pankūku pārloki un uz pannas vēlreiz uzkarsē no abām pusēm, lai šokolāde izkūst.
  • Biezpienu samaisi ar cukuru, mazliet vaniļas, karoti skāba krējuma un nelielos gabaliņos sagrieztu marmelādi. Liec pa karotei uz pankūkas, saloki kā sainīti un apcep uz pannas.
  • Pankūkas ļoti labi garšo ar jebkuru krēmu, ko pildi kūkās un groziņos.

 

Avots: Jauns.lv

Saistītie raksti