Leģendārie cepumi ar šokolādes gabaliņiem – gatavi nieka 6 minūtēs

Leģenda vēstī, ka šī recepte radusies, jo kādai restorāna pavārei no Masačūsetsas beigušies rieksti un viņa tos aizvietojusi ar šokolādes gabaliņiem. Labi, ka tā, jo arī manējiem – gan ģimenei, gan draugiem, gan kaimiņiem – dikti garšo šī cepumu versija, ar kuru mani iepazīstināja mūsu amerikāņu draugi. Nu tos cepam tad, kad sagribas ko dikti saldu.
Klasiskie amerikāņu cepumi, kurus ēd, piedzerot klāt pienu.

FOTO: Shutterstock.com

Klasiskie amerikāņu cepumi, kurus ēd, piedzerot klāt pienu.

Sastāvdaļas:

  • 200 g kviešu milti
  • 150 g brūnais cukurs
  • 100 g sviests
  • 1 gab. ola
  • 1 tējk. cepamais pulveris
  • pustējk. sāls
  • 75 g šokolādes skaidas/pārslas/gabaliņi

 

Gatavošana

Reklāma
Reklāma
  1. Sviestu izkausē un tad tam pievieno visas pārējās sastāvdaļas, izņemot šokolādes gabaliņus. Rūpīgi sajauc, līudz veidojas viendabīga mīkla.
  2. Tagad pievieno un rūpīgi iejauc mīkla arī šokolādes gabaliņus.
  3. Veido nelielas bumbiņas un liek uz cepešplāts, kas izklāta ar cepamo papīru. 
  4. Cep iepriekš līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 6 minūtes. 

 

Ieteikumi

  • Bumbiņas uz pannas kārto ar lielāku atstarpi, jo cepšanās laikā tās diezgan izpletīsies. 
  • Dažkārt mīklai pievieno sasmalcinātus riekstus vai saulespuķu sēklas, var pievienot arī rozīnes – mums garšo. 
  • Ja cepumi par saldu (klasiski amerikāņu cpeumi ir ļoti saldi un tos ēd, piedzerot klāt pienu), var, protams, likt mazāk cukura. Aizstāt to ar medu gan nevajadzētu, vismaz mums nevienam negaršoja tāda versija. 
  • Mīklu var pagatavot vairāk un uzglabāt ledusskapī pat nedēļu. Ērti, ja piesakās kāds ciemiņš – ņem un aši sacep cienastu. Pievienotā vērtība ir smeķīgais aromāts mājā, kas sagaida viesi. 

Saistītie raksti