Braunijs, kas no galda pazudīs acumirklī
Kad runa ir par saldo ēdienu, ģimenē nav diskusiju – jātaisa braunijs. Turklāt recepte ir tik vienkārša, ka nemēdz neizdoties un neprasa ārkārtīgi daudz laika.

FOTO: Shutterstock.com
Var pasniegt ar saldējumu, bet gardi būs arī bez tā.
Sastāvdaļas:
- 120 grami milti
- 170 grami sviests
- 130 grami melnā šokolāde 70%
- 300 grami cukurs
- 1 tējkarote sāls
- 90 grami valriekstu
- 3 olas
Pagatavošana:
- Ūdens peldē izkausē sviestu un šokolādi, kad izkusis, pievieno pusi cukura, karsē līdz tas ir izkusis. Masu atdzesē līdz istabais temperatūrai.
- Olas samaisa kopā ar otru pusi cukura, masu sadala divās daļās. Vienā pielej šokolādes masu, otru ar mikseri uzputo līdz vieglām putiņām. Tad iemaisa pārējā masā.
- Miltiem pievieno sāli, tos izsijā caur sietiņu un pievieno šokolādes masai. Mīklu apmaisa.
- Lej ietaukotā pannā vai ar cepamo papīru izklātā kūkas formā.
- Cep 180 grādos, aptuveni 20 minūtes.