Braunijs, kas no galda pazudīs acumirklī

Kad runa ir par saldo ēdienu, ģimenē nav diskusiju – jātaisa braunijs. Turklāt recepte ir tik vienkārša, ka nemēdz neizdoties un neprasa ārkārtīgi daudz laika.
Var pasniegt ar saldējumu, bet gardi būs arī bez tā.

FOTO: Shutterstock.com

Var pasniegt ar saldējumu, bet gardi būs arī bez tā.

Sastāvdaļas: 

  • 120 grami milti
  • 170 grami sviests
  • 130 grami melnā šokolāde 70%
  • 300 grami cukurs
  • 1 tējkarote sāls
  • 90 grami valriekstu
  • 3 olas

 

Pagatavošana: 

Reklāma
Reklāma
  1. Ūdens peldē izkausē sviestu un šokolādi, kad izkusis, pievieno pusi cukura, karsē līdz tas ir izkusis. Masu atdzesē līdz istabais temperatūrai.
  2. Olas samaisa kopā ar otru pusi cukura, masu sadala divās daļās. Vienā pielej šokolādes masu, otru ar mikseri uzputo līdz vieglām putiņām. Tad iemaisa pārējā masā. 
  3. Miltiem pievieno sāli, tos izsijā caur sietiņu un pievieno šokolādes masai. Mīklu apmaisa. 
  4. Lej ietaukotā pannā vai ar cepamo papīru izklātā kūkas formā. 
  5. Cep 180 grādos, aptuveni 20 minūtes. 

Saistītie raksti