Izmaksās nedaudz virs 5 eiro! Vienkārši, ātri un lēti pagatavojams Ziemassvētku fondants
Ikdienā Lindas ģimenei biežāk gatavo vīrs Andrejs, viņa pati lielākoties meistaro dažādus svaigos salātus. Viņas ierastā ēdienkarte ir auzu pārslu putra ar medu un pilnpienu brokastīs, kāda zupa, piemēram, vistas vai borščs pusdienās un salāti vai zivs vakariņās.
Savukārt tad, kad ciemos nāk radi un draugi, Linda gatavo siera kūku (starp draugiem valda vienprātīgs uzskats, ka tā viņai padodas vislabāk), bet vīrs – lazanju, kas viņa izpildījumā ir viens no Lindas mīļākajiem ēdieniem.
“Iepirkšanos parasti plānojam uz nedēļu, iepērkamies svētdienās vai pirmdienās,” stāsta Linda. “Pirms tam izskatām, kur ir atlaides, uztaisām sarakstu un tad visus veikalus apbraukājam. Apmēram divās stundās izbraucam, un ir miers, ja bērnu nav līdzi, tad pat izdodas to paveikt ātrāk.”
No iegādātajiem labumiem ik pa laikam top arī Lindas iecienītie ēdieni – jau minētā vīra gatavotā lazanja, kā arī grieķu salāti un šokolādes fondants. Šoreiz viņa iepriecina vīru Andreju un ģimenes draugu xx, galdā ceļot vienkārši, ātri un lēti pagatavojamu Ziemassvētku fondantu, kurā arī ir daudz gardas šokolādes. Noskaties video un gatavojies Ziemassvētkiem arī tu!
Ziemassvētku fondants
5 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 35 min
Izmaksas kopā: 5,53 eiro
Cena par porciju: 1,10 eiro
Nepieciešams:
- 200 g tumšās šokolādes cepšanai ICA;
- 450 g vaniļas saldējuma Rimi Smart;
- 60 g kviešu miltu Rimi;
- 3 kūtī dētas olas Rimi;
- 110 g cukura Rimi Smart;
- 110 g sviesta Rimi Smart;
- 2 g piparkūku garšvielu;
- sāls pēc garšas.
Pagatavošana:
- Iesmērē keramiskās formiņas ar sviestu un ieber nedaudz miltu – tā, lai tie pielīp pie trauciņa malām.
- Ūdens peldē izkausē šokolādi ar sviestu. Olas sajauc ar cukuru un samaisi.
- Miltiem pieber piparkūku garšvielas un nedaudz sāls. Miltu maisījumu pievieno olas un cukura masai.
- Pēc tam pievieno šokolādes masu un pildi ietaukotās formiņās. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180
- grādos 12 minūtes. Ļauj 1 minūti atdzist, tad izņem no formiņas, to apgāžot.
Pasniedz ar saldējumu – īpaši iesaku vaniļas vai cigoriņu garšu!