Izmēģini recepti no Amerikas! Īpašais Ziemassvētku deserts – olu punšs “Eggnog”
Viens no Amerikas Savienotajās Valstīs un Kanādā iecienītākajiem Ziemassvētku dzērieniem, kas bieži tiek gatavots līdzās svētku ēdieniem. Krēmīgi maigais dzēriens visbiežāk tiek pasniegts kā neliels deserts.

FOTO: Publicitātes foto
Šis Ziemassvētku dzēriens parasti tiek gatavots ar alkoholu, taču tas būs tikpat garšīgs arī bez alkohola pievienošanas.
Sastāvdaļas
(6 porcijām):
- 4 olu dzeltenumi
- 100 g cukura
- 500 ml piena
- 250 ml saldā krējuma
- 1 tējkarote vaniļas esences
- Pustējkarote malta kanēļa
- Pustējkarote malta muskatrieksta (un vēl mazliet dekorēšanai)
- Šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
- Lielā bļodā sakul olu dzeltenumus ar cukuru, līdz cukurs pilnībā izšķīdis, bet masa kļūst bieza un gaiša.
- Uz vidējas uguns uzsilda pienu ar kanēli, muskatriekstu un šķipsniņu sāls. Maisot karsē, līdz piens sāk tvaikot, bet nevārās.
- Lēnām, pa vienai karotei, olu maisījumam pievieno karstu pienu, nepārtraukti maisot. Tas nepieciešams, lai novērstu olu sarecēšanu un saiešanu pārslās.
- Ielej maisījumu atpakaļ katlā un uz vidējas uguns karsē, nepārtraukti maisot, līdz tas sabiezē (aptuveni 75°C). Maisījumam nevajadzētu sākt vārīties.
- Noņem katlu no uguns un iemaisa vaniļas esenci. Dzērienu izkāš caur sietiņu, atdzesē istabas temperatūrā. Pēc tam dzesē ledusskapī vismaz 2–3 stundas.
- Pirms pasniegšanas iemaisa saldo krējumu, lai dzēriens kļūtu krēmīgs.
- Lej glāzēs un pārkaisa ar šķipsniņu muskatrieksta vai kanēļa. Ja vēlas, dzērienu glāzēs var papildināt arī ar putukrējumu.