Gardās mandeles ar vaniļas garšu
Savāra sīrupā 400 g cukura ar 1 glāzi ūdens, pievieno 400 g notīrītu mandeļu, 1 tējkaroti kanēļa un maisot vāra, līdz ūdens iztvaikojis. Tad pielej 2 ēdamkarotes vārīta ūdens, pieliek vaniļu un vāra, līdz cukurs sāk kust un mandeles sprakšķēt. Pēc tam maisot ņem mandeles ārā, liek uz lēzena trauka un apsedz. Pasniedz pie vīna vai kokteiļa. Variants: valriekstu kodolus liek cukura sīrupā: ko pagatavo no 400 g cukura un 1 glāzes ūdens, apvāra, liek uz lēzena trauka un apkaltē.
V. Gustava, I. Jansone Pavārgrāmata. Izdevniecība Liesma, 1978.
Sastāvdaļas
- Vaniļas cukurs
- Kanēlis - 1.tējk.
- Mandeles
- Ūdens - 1.glāze
- Cukurs