Rauga pankūkas ar āboliem un rozīnēm

FOTO: Shutterstock.com

Raugu iejauc vienā glāzē piena, pieber nedaudz cukura un miltu un uzglabā siltumā, lai uzrūgst. Uzrūgušā masā ielej atlikušo pienu un miltus, pievieno olu dzeltenumus un nedaudz sāls. Masai pieber noskalotas rozīnes, gabaliņos sagrieztus vai sarīvētus ābolus. Visu rūpīgi samaisa, pielej izkausētu sviestu, pieliek saputotos olu baltumus. Nedaudz patur, lai mīkla vēlreiz uzrūgtu. Pankūkas cep uzkarsētās taukvielās. Pirms pasniegšanas var apslacīt ar kausētu sviestu.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Sāls
  • Piens - 2.glāzes
  • Milti - 1.glāze
  • Olas - 2.gab
  • Raugs - 10.gr
  • Rozīnes - 200.gr
  • Sviests - 3.ēd. kar.
  • Skābi āboli - 5.gab.
  • Cukurs pēc garšas