Apelsīni ar bezē cepurītēm

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Apelsīnus pārgriež uz pusēm, izņem mīkstumu. Augļa mīkstumu sagriež mazos gabaliņos, sajauc ar kapātām mandelēm un ķiršu degvīnu, ļauj ievilkties 15 minūtes, pēc tam iepilda izgrebtajās apelsīnu pusītēs. Olu baltumus saputo, pievieno pūdercukuru un sakuļ ļoti stingrās putās. Vienmērīgi pārklāj apelsīnu pusītēm, apelsīnu pusītes uzliek uz cepamās plāts. Cep mazā karstumā, līdz bezē masa kļūst viegli brūna. Izrotā ar svaigām piparmētru lapiņām. Pasniedz ar putukrējumu, saldējumu vai vafelēm.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Pūdercukurs
  • Apelsīni - 2.gab.
  • Mandeles - 2.ēd.k.
  • Ķiršu degvīns - 1.ēd.k.
  • Olu baltumi - 2.gab.
  • Svaigas piparmētru lapiņas