Augļu želeja ar putukrējumu

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Trauka apakšu piepildām ar augļiem pēc sirds patikas - es izvēlos zemenes, avenes utt. Var izmantot arī konsevērtus augļus. Tad karstā ūdenī kausējam želeju - apmēram paciņa uz 300-320 ml ūdens. Kārtīgi samaisa, lai želeja nepaliek pielipusi pie trauka malām. Kad šķidrums gatavs, lejam uz augļiem un ogām, kas salikti traukā. Visu apmaisa, lai augļi nesalīp vienā čupiņā, un liekam ledusskapī, lai sastingst želeja. Kad želeja sastingusi, pasniedzam ar putukrējumu vai vēl garšīgāk - biežu vaniļas mērci un putukrējuma cepurīti. Recepte ir ļoti vienkārša un ātri pagatavojama, un lieti noder, ja vakarā kārojas ko saldu, bet negribas garas stundas pavadīt pie plīts. Labu apetīti!

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Dažādi augļi un ogas.atkarīgs no trauka tilpuma, kurā gatavojat
  • Putukrējums
  • Gatavas jebkuras augļu želejas paciņas - 1.uz 300ml karsta ūdens