Persiku kompots
Persikus applaucē ar karstu ūdeni, nomizo, pārgriež uz pusēm un izņem kodolus. Persiku pusītes uzvāra katliņā kopā ar plūškoka ogu sulu, izspiesto apelsīna sulu, pārtikas cieti, vaniļas cukuru un konjaku. Katliņā ar vāku mazā karstumā vāra aptuveni 3 minūtes. Saldo krējumu kopā ar pūdercukuru sakuļ stingrās putās. Persiku kompotu sadala divos deserta šķīvjos. Garnē ar putukrējuma piciņām, pārkaisa ar kanēli un mandeļu skaidiņām. Pasniedz ar espresso kafiju vai itāļu deserta vīnu.
Tauku dedzinātāji. Apgāds Jumava, 2004.
Sastāvdaļas
- Pūdercukurs - 1.tējk.
- Salds krējums - 1.ēd. karote
- Konjaks - 1.tējkar.
- Pārtikas ciete - 1.tējk.
- Liela apelsīna sula - 1.gab
- Plūškoka ogu sulas - 2.ēd. karotes
- Gatavi persiki - 350.gr
- Kanēlis - 1/2.tējk.
- Mandeļu skaidiņas - 1/2.tējk.