Baltās šokolādes uzputenis ar zemenēm

Uzpūtenim var izmantot arī saldētas ogas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Želatīnu izmērcē. Olu dzeltenumus uzputo ar 90 g pūdercukura; šokolādi ar želatīnu, 3 ēdamkarotēm ūdens un rumu izkausē mazā karstumā. Saldo krējumu, izņemot vienu karoti, sakuļ stingrās putās. Šokolādes masu iejauc olu dzeltenumu masā, pievieno arī sakulto krējumu. Noliek aukstumā vismaz uz 8 stundām. Zemenes kopā ar 2 ēdamkarotēm ūdens un atlikušo pūdercukuru sastrādā biezenī un kā augļu pamatni izklāj uz šķīvjiem. No šokolādes uzpūteņa ar divām ēdamkarotēm atdala lodītes un uzliek zemeņu mērcei. Creme fraiche sajauc ar 1 ēdamkaroti krējuma un kā rotājumu uzpilina uz zemeņu mērces.

 

Tauku dedzinātāji. Apgāds Jumava, 2004.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Olu dzeltenumi - 6.gab
  • Pūdercukurs - 125.gr
  • Baltā šokolāde - 200.gr
  • Rums - 10.gr
  • Salds krējums - 1/5 .l
  • Zemenes - 150.gr
  • Creme fraiche - 1.ēd. karote
  • Plāksnītes baltā želatīna - 4