Baltās šokolādes uzputenis ar zemenēm
Uzpūtenim var izmantot arī saldētas ogas.
Želatīnu izmērcē. Olu dzeltenumus uzputo ar 90 g pūdercukura; šokolādi ar želatīnu, 3 ēdamkarotēm ūdens un rumu izkausē mazā karstumā. Saldo krējumu, izņemot vienu karoti, sakuļ stingrās putās. Šokolādes masu iejauc olu dzeltenumu masā, pievieno arī sakulto krējumu. Noliek aukstumā vismaz uz 8 stundām. Zemenes kopā ar 2 ēdamkarotēm ūdens un atlikušo pūdercukuru sastrādā biezenī un kā augļu pamatni izklāj uz šķīvjiem. No šokolādes uzpūteņa ar divām ēdamkarotēm atdala lodītes un uzliek zemeņu mērcei. Creme fraiche sajauc ar 1 ēdamkaroti krējuma un kā rotājumu uzpilina uz zemeņu mērces.
Tauku dedzinātāji. Apgāds Jumava, 2004.
Sastāvdaļas
- Olu dzeltenumi - 6.gab
- Pūdercukurs - 125.gr
- Baltā šokolāde - 200.gr
- Rums - 10.gr
- Salds krējums - 1/5 .l
- Zemenes - 150.gr
- Creme fraiche - 1.ēd. karote
- Plāksnītes baltā želatīna - 4