Siera kūka ar ķiršiem vai ķiršu ievārījumu
Ir laiks ogu kūkām!
Gatavo pamatni: visus produktus sajauc, bet daudz nemīca un noliek vēsā vietā. Nepieciešama tortes veidne, kurai var noņemt malu. Cep 180 grādos 10 - 15 minūtes. Gatavo pildījumu: viegli saputo krējumsieru, cukuru, olas, kartupeļu miltus, vanilīncukuru, krējumu, puscitrona sulu un rīvētu citrona miziņu. Cep cepeškrāsnī 50 minūtes. Kūku izņem no krāsns, bet karstumu noregulē uz 250 grādiem.
Gatavo virsu: krējumu, cukuru un vanilīncukuru samaisa un pārlej kūkai. Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep 10 minūtes. Krāsni izslēdz, bet kūku vēl neņem laukā. Pēc stundas kūku izņem, atdzesē, izņem no veidnes. Uz dažām stundām ieliek ledusskapī. Kūku pārlej ar biezu ķiršu ievārījumu.
IZLASI ARĪ:
Sastāvdaļas
- Vanilīncukurs - 1.tējkarote
- Milti - 150.gr
- Sviests - 100.gr
- Citrons - 1/2.gab
- Skābs krējums - 100.gr
- Cukurs - 50.gr
- Ķiršu ievārījums (jābūt biezam)
- Cukurs - 50.gr
- Ūdens - 1.ēd. karote
- Cukurs - 100.gr
- Kartupeļu milti - 1.ēd. karote
- Krejums - 100.gr
- Olas - 3.gab
- Philadelphia (vai cits krējumsiers) - 400.gr
- Muskatrieksts.šķipsniņa
- Kanēlis - 1/4.tējkarote
- Vanilīncukurs - 1/2.tējkarote