Panakota
1. Pienā uzbriedina želatīnu. 2. 400 ml saldam krējumam pievieno vaniļas cukuru, citrona miziņu. Liek karsēties, bet neuzvāra. Noceļ no uguns un izņem citrona miziņu. 3.Izšķīdinātu želatīnu pievieno saldā krējuma masai. 4.Atlikušos 200 ml saldā krējuma viegli sakuļ ar cukuru, pievienojot 1ēd.k. alkohola (izņemot šņabi). 5. Savienot abas krējuma daļas kopā, samaisīt, saliet bļodiņās vai krūzītēs, ielikt ledusskapī uz 2-3 stundām. 6.Plūmes pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus, liek uz pannas, pasautē, pievieno 2 ēd.k. cukura. Pašās beigās, pirms beidz sautēt plūmes, pievieno 2 ēd.k. alkoholu. Gatavo sastingušo želeju. Pirms pasniegšanas rotā ar karstām plūmēm.
Sastāvdaļas
- Plūmes - 6-8.gab
- Želatīns - 1.pac.
- Vaniļas cukurs.paciņa
- Citrona miziņas - 1.gab
- Piens - 1/2.gl
- Cukurs - 1/2.gl
- Saldais krejums - 600.ml
- Alkohols - 3.ēd.k.