Holandiešu pankūkas
Sviestu saputo ar 2 karotēm cukura, pieliekot vienu pēc otra olu dzeltenumus. Saputotai masai pieliek miltus, pienu, labi izkuļ, beigās, viegli jaucot, pieliek saputotus olu baltumus, uzlej uz karstas pannas un cep plānas pankūkas no vienas puses brūnas. Izceptas sakārto bļodā, katru pankūku pārsmērējot ar ievārījumu, virsu pārliek ar bezē, ieliek krāsnī 5—10 minūtes. Pasniedz karstas.
Marija Leiše. Kā sarīkot viesības un ko celt galdā. Izdevniecība Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)
Sastāvdaļas
- Citrona miziņas - 1/2.gab
- Piens - 1/2.glāze
- Milti - 300 līdz 400.gr
- Cukurs - 4.ēd. karotes
- Olas - 5.gab
- Sviests - 1/2.glāze
- Vārītais bezē
- Ievārījums - 1.glāze