Rīsu mākoņi ar dzērveņu ķīseli – deserts

Bērnības saldēdienu klasika.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bērnības saldēdienu klasika.

Rīsu mākoņi: Izvāra rīsus (es izvēlos basmati, tie šķiet garšīgāki), atdzesē. Sakuļ putukrējumu ar cukuru un vaniļas cukuru. Putukrējumā iecilā rīsus. Ķīselis: Dzērvenes samaļ blenderī (mamma ieteica šādi samalt, nevis vārīt un ogas berzt caur sietu) un liek vārošā ūdenī. Nedaudz pavāra un pievieno cukuru pēc garšas. Ēdamkaroti (vai nedaudz vairāk, atkarībā no tā, cik biezu ķīseli vēlas) kartupeļu cietes sajauc ar ūdeni, maisot pievieno ķīselim. Gatavs! Šis saldais ir pagatavojams ārkārtīgi vienkārši un ātri!

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Ūdens - 1.l
  • Kartupeļu ciete - 1.ēd.k.
  • Vaniļas cukurs
  • Svaigas dzērvenes - 300.g
  • Cukurs pēc garšas
  • Rīsi - 200.g
  • Saldais krejums - 200.ml

Saistītie raksti