Ābolu biezenis ziemai - deserts maziem un lieliem

FOTO: Shutterstock.com

Nomizotus ābolus sagriež gabaliņos, pārlej ar pusglāzi ūdens, uz mazas uguns sautējot un apmaisot vāra, līdz āboli ir izjukuši. Ja biezeni grib viendabīgu, to izberž caur sietu un vēlreiz uzkarsē. Karstu biezeni liek sterilās burkās, aizvāko. To var uzglabāt visu ziemu. Ja biezenim pievienosi kanēli, cukuru, pārkaisīsi ar sadrumstalotiem cepumiem, klāt pasniegsi saputotu saldo krējumu ar vanilīncukuru, sanāks garšīgs deserts.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Āboli - 8.gab
  • Cukurs - 2.ēd.k.
  • Kanēlis - 1.tēj.k.
  • Saldais krejums - 100.ml
  • Vanilīncukurs - 1.tēj.k.
  • Cepumi - 4.gab