Biezpiena klimpas ar ābolu pildījumu
Sastāvdaļas
- Cukurs
- Sāls
- Cukurs
- Pāris ēdamkarotes kartupeļu cietes vai - 4.ēd.k.
- Biezpiens - 1/2.kg
- Olas - 2.gab
- Kanēlis
- Āboli - 2.gab
Pagatavošana
Bļodā liek biezpienu, piesit olas un labi sakuļ, pēc tam pieber kartupeļu cieti vai miltus, cukuru un nedaudz sāls. Biezpiena masu labi samaisa un sadala 6-7 daļās. Pildījuma pagatavošana: ābolus nomizo, sagriež nelielos kubiņos, apbārsta ar cukuru un kanēli. Uzreiz veido klimpas: ņem daļu biezpiena masas, izklāj uz delnas, liek 1 tējkaroti pildījuma, malas stingri saspiež kopā. Klimpas liek vienā kārtā verdošā ūdenī un vāra 7-8 minūtes. Ar caurduri izņem un pasniedz kopā ar sviestu, skābu krējumu vai ievārījuma mērci.