Franču krējuma torte
Tortes ripas samitrina ar rumu vai konjaku. Vienai ripai uzklāj aprikožu marmelādi.
Uzliek virsū otru ripu. Saputo saldo krējumu stingrās putās.
Apmēram trešo daļu pārliek citā traukā. Atlikušajā pa daļām iemaisa riekstu krēmu vai iebiezināto pienu.
Uzklāj otrai biskvīta kartai. Virsū klāj trešo biskvīta kārtu.
Palikušajam saldajam krējumam uzmanīgi piemaisa pūdercukuru.
Noklāj ar to tortes virsu un malas. Rotā ar kakao pulveri, marmelādītēm, zemenēm.
Liek ledusskapī uz pāris stundām ievilkties.
Sastāvdaļas
- Gaišas tortes ripas - 3.gab
- Rotajumam:
- Pūdercukurs - 2 līdz 3.tējkar.
- Drupinātas mandes - 100.gr
- Saldais krejums - 300.gr
- Vai iebiezinata piena ar cukuru - 200.gr
- Riekstu krēms - 125.gr
- Rums vai konjaks - 50.ml
- Aprikožu marmelade - 250.gr
- Pildījumam:
- Kakao pulveris,marmelade.