Persiku saldējums ar citronu

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Persikus pārgriež uz pusēm,izņem kauliņus, sablenderē, pievienojot citrona sulu. Katlā ielej saldo krējumu, pievieno vaniļas pāksti. Uzkarsē, bet neuzvāra. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, kamēr masa nekļūst gaiša un nekļūst stingra. Olu dzeltenumus samaisa ar siltu saldo krējumu. Uz ļoti mazas uguns masu silda (bet nekādā gadījumā neuzvāra) nepartraukti maisot. Līdzko masa sāk kļūt bieza, to noņem no uguns. Masu atdzesē, pievieno persikus un samaisa. Masu pārlej plastmasas traukā, liek saldētavā vismaz uz 4 stundām. Saldējumu ik pa stundai apmaisa ar koka karoti, lai masa gūtu vienmērīgu konsistenci.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Persiki - 1.kg
  • Olu dzeltenumi - 7.gab.
  • Cukurs - 1.gl
  • Salds krējums 35% - 1.l
  • Citrona sula - 1.gab.
  • Vanilīns vai vaniļas pāksts - 1.gab.