Laima krēma kūka
No miltiem, sāls, sviesta, pūdercukura, olu dzeltenuma un ūdens
sajauc mīklu.To ietin pārtikas plēvē un atdzesē 30 min. ledusskapī.
Atveramajā cepamajā formā ieklāj cepamo papīru, izklāj mīklu ar 2
cm. augstu maliņu un cep 15 min. 200 grādu temperatūrā.
Krēmam saputo olu dzeltenumus un kondensēto pienu, tad pieputo
laimu sulu un miziņu. Krēmu liek uz mīklas un turpina cepšanu vēl
40 min. Mandeļu lapiņas apgrauzdē un liek virsū gatavai atdzesētai
kūkai.
Sastāvdaļas
- Laima sula un miziņa - 4.gab.
- Kondensētais piens - 400.ml
- Olas - 2.gab.
- Sviests - 120.gr
- Olas dzeltenums - 1.gab.
- Pūdercukurs - 100.gr
- Auksts ūdens - 2.ēd.k.
- Milti - 200.gr
- Mandeļu lapiņas - 3.ēd.k.