Šokolādes torte Ģimenes dienas galdam
Svētku galdam žigli cepam šokolādes torti!
Olu puto ar cukuru, pievieno kakao, krējumu, miltus ar cepamo pulveri. Liek ietaukotā veidnē, cep pusstundu (+ -) 200 grādu temperatūrā. Atdzesētu no veidnes izņem, horizontāli pārgriež uz pusēm. Uz apakšējās plāksnes klāj ķiršu ievārījumu, pusi pagatavotā krēma, virsū liek otru plāksni, virs tās - atlikušo krēmu, pārkaisa ar kakao un riekstiem. Grezno ar ķiršiem vai citiem augļiem, šokolādes dekoriem.
KRĒMA PAGATAVOŠANA: Saldo krējumu uzkarsē (bet neuzvāra), tajā ber sarīvētu šokolādi, maisa, kamēr šokolāde izkūst un izveidojas viendabīga masa, pievieno brendiju, ledusskapī atdzesē. Atdzisušu saputo un iemaisa riekstus. Pāris stundiņas patur ledusskapī.
Sastāvdaļas
- Biskvītam:
- Sasmalcinātu valriekstu - 50.gr
- Brendijs - 50.ml
- Rūgtā šokolāde - 250.gr
- Saldais krejums - 300.ml
- Krēmam:
- Cepamais pulveris - 2.tēj.k.
- Milti - 120.gr
- Krejums - 150.gr
- Kakao pulveris - 2.ēd.k.
- Cukurs - 100.gr
- Ola - 1.gab.
- Ķiršu ievārījums - 4.ēd.k.