Aukstais vaniļas pudiņš ar zemenēm
Zemeņu laiks Latvijā ir sācies!
5 ēdamkarotēs piena iemaisu kartupeļu cieti un sakuļu kopā ar sāli, cukuru, olas dzeltenumu un, nepārtraukti maisot, visu pievienoju atlikušajam uzvārītajam karstajam pienam. Masu uzkarsēju, pēc tam lieku aukstā ūdens peldē (ar ledus gabaliņiem), palaikam apmaisu, lai neveidotos plēve. Zemenes noskaloju un notecinu. 8-9 ogas nolieku malā, atlikušajām ogām noņemu kauslapas un ogas sagriežu četrās daļās katru. Saldo krējumu ar vaniļas cukuru saputoju stingrās putās. 1/3 putukrējuma lieku ledusskapī, atlikušo viegli iecilāju atdzesētā pudiņā. Pusi pudiņa lieku dziļā traukā, pa virsu lieku zemenes un visu pārsedzu ar atlikušo pudiņu. Rotāju ar ogām un atlikušo putukrējumu.
Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata, R.: Jumava, 2008
Sastāvdaļas
- Vaniļas cukurs - 4.tējkar.
- Saldais krejums - 200.gr
- Piens - 1/4.l
- Kartupeļu ciete - 2.ēd. karotes
- Sāls.šķipsniņa
- Cukurs - 2.ēd. karotes
- Ola - 1.gab
- Zemenes - 400.gr