Aveņu sulas želeja
Gardums!
Katlā leju aveņu sulu, pielieku vajadzīgo cukura daudzumu un maisot sildu, līdz viss cukurs izšķīdis. Tad vāru bez maisīšanas uz straujas uguns. Vārīšanas laikā nosmeļu putas. Želeju vāru 10-15 minūtes, līdz redzamas gatavības pazīmes. (Aveņu ogas satur maz recējošo vielu, tāpēc aveņu želeja ir mīksta - galertveidīga. Lai dabūtu stingrāku, cietāku želeju, ieteicams ņemt avenes uz pusēm ar baltajām jāņogām). Pildu traukos un atdzesēju, atļauju sarecēt. Pirms pasniegšanas greznoju ar saputotu saldo krējumu. Tāpat gatavoju jāņogu, upeņu un citu ogu želeju.
Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata, R.: Jumava, 2008
Sastāvdaļas
- Aveņu sula - 1/2.l
- Cukurs - 1/2.kg