Ķirbju krēms ar dzērveņu mērci

FOTO: Shutterstock.com

Ķirbi nomizoju, izņemu sēklas un sagriežu gabaliņos, sautēju mīkstus nelielā ūdens daudzumā, izberžu caur sietu vai sastampāju. Ķirbja masai pievienoju cukuru, citronam norīvētu miziņu un izspiestu sulu, konjaku un iepriekš uzbriedinātu želatīnu un maisot izšķīdinu. Saputoju saldo krējumu un pievienoju jau padzisušajam virumam, kārtīgi izcilājot. Leju porciju traukos un lieku ledusskapī sarecēt. Pasniedzu galdā ar dzērveņu mērci (sk. recepti Saldēdieni/Saldās zupas un mērces/Dzērveņu mērce)

 

Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata, R.: Jumava, 2008

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Cukurs - 120.gr
  • Citrons - 1.gab
  • Konjaks vai balzams - 20.gr
  • Saldais krejums - 1.glāze
  • Želatīns - 3 līdz 4.tējkar.
  • Ķirbis - 400.gr