Ķirši un saldējums ar kakao mērci
Saldējums izcili sader ar šokolādi, kakao un ar sezonai aktuālajām ogām, augļiem. Šobrīd - ar ķiršiem!
1.Vispirms pagatavoju kakao mērci: izkausēju sviestu, pievienoju cukuru, kakao un pienu un uzkarsēju.
2.Pielieku ogu sīrupu, maisu, līdz veidojas viendabīgs maisījums.
3.Glāzē ielieku ķiršus, krējuma saldējumu un pārleju ar kakao mērci, rotāju ar ķiršiem.
Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata, R.: Jumava, 2008
Sastāvdaļas
- Ogu sīrups - 1.ēdkar.
- Piens - 1.ēdkar.
- Kakao - 1.ēdkar.
- Krējuma saldējums - 50.gr
- Cukurs - 40.gr
- Sviests - 40.gr
- Ķirši