Ķirši un saldējums ar kakao mērci

Saldējums izcili sader ar šokolādi, kakao un ar sezonai aktuālajām ogām, augļiem. Šobrīd - ar ķiršiem!

Ir īstais laiks baudīt ķiršus!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ir īstais laiks baudīt ķiršus!

1.Vispirms pagatavoju kakao mērci: izkausēju sviestu, pievienoju cukuru, kakao un pienu un uzkarsēju.

2.Pielieku ogu sīrupu, maisu, līdz veidojas viendabīgs maisījums.

3.Glāzē ielieku ķiršus, krējuma saldējumu un pārleju ar kakao mērci, rotāju ar ķiršiem.

Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata, R.: Jumava, 2008

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Ogu sīrups - 1.ēdkar.
  • Piens - 1.ēdkar.
  • Kakao - 1.ēdkar.
  • Krējuma saldējums - 50.gr
  • Cukurs - 40.gr
  • Sviests - 40.gr
  • Ķirši