Rabarberu ķīselis ar olu klimpām

FOTO: Shutterstock.com

Rabarberus nomazgāju, sagriežu 1 - 1,5 cm garos gabaliņos. Karstā ūdenī ielieku citrona vai apelsīna miziņu, vāru 5-10 minūtes, tad izņemu. Novārījumā ieberu cukuru, pieberu sagrieztos rabarberus, vāru, līdz tie kļūst mīksti, pievienoju aukstā ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti. Uzvāru, noņemu no uguns. Pasniedzu ar olu klimpām. Klimpām: 4-5 olas, milti pēc vajadzības, mazliet piena. Olas sakuļu ar pienu un miltiem un ar karoti veidoju klimpas, un vāru sālsūdenī gatavas. 

Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata, R.: Jumava, 2008

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Rabarberi
  • Sāls
  • Piens
  • Milti
  • Olas - 4 līdz 5.gab
  • Kartupeļu ciete
  • Cukurs
  • Citrona vai apelsīna miziņa