Melleņu zupa ar biezpiena klimpām
Katliņā ieleju apmēram litru ūdens. Kamēr tas uzvārās, samīcu stingru mīklu no biezpiena, miltiem un olas. Verdošā ūdenī ar karoti lieku mīklu un vāru apmēram piecas minūtes. Tad pievienoju melleņu kompotu ar ūdenī atšķaidītu kartupeļu cieti. Uzkarsēju. Noņemu katliņu no uguns, uzkaisu nedaudz cukura (lai virsū neveidotos plēve). Klimpas: Sajaucu biezpienu ar sakultu olu, pievienoju sāli un cukuru pēc garšas un samīcu. Veidoju ar ūdenī samitrinātām rokām apaļas klimpiņas un vāru verdošā ūdeni gatavas, līdz tās uzpeld virspusē, tad izkāšu klimpas caurdurī. Uzlieku piciņu sviesta, lai tās nesaliptu, ja pasniedzu atsevišķi, vai tūlīt lieku melleņu zupā un pasniedzu galda.
Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata, R.: Jumava, 2008
Sastāvdaļas
- Milti .pēc vajadzības
- Sāls
- Sviests.piciņa
- Melleņu kompots - 1/2.l
- Kartupeļu ciete - 1.ēd. akrote
- Cukurs.pēc garšas
- Biezpiens - 150.gr
- Ola - 1.gab
- Cukurs.pēc garšas