Cepts saldais krēms
Divas olas kopā ar cukuru kuļ karstā ūdens peldē, kamēr cukurs gandrīz pilnīgi izkusis. Pa 1 ēdamkarotei pievieno visus miltus un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Masai pievieno karstu pienu, lejot pa ceturtdaļglāzei reizē. Rūpīgi samaisa. Pieliek citrona miziņas. Trauku ar ūdeni liek uz uguns un maisījumu lēni karsē. Pēc 25 minūtēm masa kļūst bieza un nav vairs jūtama miltu garša. Gatavu krēmu lej samitrinātā traukā (krēmam jābūt 2-3 cm biezā kārtā) un atdzesē. Atdzisušu krēmu sagriež rombveida gabaliņos, apviļā sakultā olā un rīvmaizē, cep no abām pusēm eļļā, līdz izveidojas zeltaina garoziņa. Pasniedz kūpoši karstus.
Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995
Sastāvdaļas
- Rīvmaize - 1.glāze
- Citrona miziņa
- Piens - 2.glāzes
- Milti - 1/2.glāze
- Smalkais cukurs - 1/2.glāze
- Olas - 3.gab
- Augu eļļa .pēc vajadzības