Ķirbju pudiņš
Ķirbjus sagriež mazos gabaliņos, izvāra ūdenī mīkstus, nokāš, padzesē un izberž tad caur parupju sietiņu. Tad sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru un piejauc ķirbjiem. Pēc tam sakuļ ari olu baltumus, piemaisa klāt, liek sagatavotā formītē un cep mēreni karstā krāsnī 30 minūtes. Var ķirbju pudiņu pagatavot ari ar rīsiem. Tad jāņem 6 olu vietā tikai 3 olas un jāpieliek 200 gr sutinātu rīsu.
Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995 (Oriģinālizdevums 1935)
Sastāvdaļas
- Cukurs - 200.gr
- Olas - 6.gab
- Ķirbis - 2.kg