Rupjmaizes pudiņš ar ķiršiem
Sviestu ar cukuru un olu dzeltenumiem saputo. Pieliek krējumu, sarīvētu un sažāvētu rupju maizi, pienu labi sajauc. Beigās pieliek ar cepamo pulveri sajauktus miltus, izjauc, pieliekot saputotus olu baltumus. Visu ielej formā, viegli apcep, pārliek ar ķiršiem, uzlej atlikušo masu, cep gatavu. Pasniedz aukstu ar ķiršu mērci.
P. S. Mērci pagatavo tāpat kā aveņu mērci.
Recepti skaties: Saldēdieni/Saldās zupas un mērces/Aveņu mērce
Ja par maz skābuma, tad pieliek citronskābi.
Marija Leiše. Kā sarīkot viesības un ko celt galdā. Izdevniecība Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1935)
Sastāvdaļas
- Kanēlis - 1/2.tējkar.
- Milti - 2.karotes
- Cepamais pulveris - 1.tējkar.
- Sarīvēta rupja rudzu maize - 200.gr
- Piens - 1/4.gl
- Olas - 3.gab
- Sviests - 1.ēd. karote
- Skābs krējums - 1/4.glāze
- Ķirši